Muž chtěl své dvě feny nechat vyhladovět k smrti! Dostal směšný trest

9. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Majitel (49) své dvě feny plemene Husky přestal úmyslně krmit již na konci listopadu loňského roku, protože prý doufal, že uhynou, a on se o ně už nebude muset starat. Po několika týdnech naštěstí zasáhla policie a zvířata se podařilo zachránit. Klatovský soud mu udělil trest dvanáct měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky.

Martin V. (49) se sice živil jako psovod a záchranář, při péči o své dva psy však projevil mimořádnou krutost. Dvě fenky Sindy (11) a Elišku (12) držené v kotci přestal zcela záměrně krmit na konci listopadu 2017. Doufal prý, že zvířata uhynou a jemu odpadne starost.

Obě fenky živořily dlouhé týdny uvězněné mezi vlastními výkaly bez jídla i vody. Případ nakonec odhalila policie a v prosinci zvířata převezla do psího útulku v Klatovech. Naprosto vyhladovělá a zbídačená zvířata se naštěstí podařilo zachránit.

Trestný čin skončil u klatovského soudu, který Martinovi V. za jeho mimořádně kruté týrání vyměřil trest dvanácti měsíců vězení s podmínečným odkladem na dva roky.

„Ve věci byl vyžádán znalecký posudek. V rámci prověřování bylo zjištěno, že podezřelý muž úmyslně fenkám dlouhodobě nepodával krmivo ani vodu. Byly vyhublé a vyčerpané v důsledku hladovění a dehydratace,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie pro Klatovský deník.

Zveřejnil(a) Miloslava Šeflová dne 22. prosinec 2017

„Jejich váha nečinila ani 15 kg. Jejich stav byl extrémní, tak zbědovaného psa, jako byla jedna z fenek, jsme sem ještě nedostali,“ sdělila vedoucí útulku Miloslava Šeflová.

Pro podezření z týrání svých psů se Martin V. dostal do pozornosti policie již v minulosti. Tehdy však tvrdil, že psy věnoval chovatelce z Liberecka a již je nemá. Stejnou historku šířil i mezi svými známými, kteří se ho na zvířata opakovaně ptali.

Zdroj: Miloslava Šefová, Psí útulek v Klatovech, Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme