Muž odnesl na pole 11 štěňat, 5 nepřežilo: Neměl jsem sílu je zabít, hájil se

6. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Facebook / Miloslava Šeflová

Tentokrát to naštěstí dopadlo ještě poměrně dobře. Příchod na svět však tito drobečkové neměli vůbec jednoduchý. Václav M. (49) odnesl na pole 11 štěňat, která se narodila jeho fenám, aby tam uhynula. Pět skutečně nepřežilo, většinu se však díky dobrým lidem podařilo zachránit. Všichni už mají nové domovy.

Vdovec v insolvenci a otec dvou synů Václav M. (49) choval dvě fenky a jednoho psa. Když se však oběma fenám krátce po sobě narodila štěňata, nevěděl muž, jak situaci řešit. Podle jeho slov neměl peníze na to, aby všechny psy odvezl do útulku.

Celkem jich bylo 11. 5 od jedné feny a 6 od druhé. Václav M. nakonec všechna mláďata, kterým bylo 10 až 20 dní, odnesl na pole kousek za obci Radkovice. Doufal přitom, že zvířata zemřou hlady a divoká zvěř “už se o ně postará”. “Neměl jsem sílu je sám zabít,“ řekl u soudu.

Druhý den si jich však všimla kolemjdoucí žena, která zkontaktovala místostarostu Radkovic. Ten potom shodou náhod požádal právě Václava M., aby mu pomohl mláďata dopravit do útulku, kde se o štěňata postarali. Všechna už naštěstí mají nové páníčky. Václav M. od soudu odešel s podmíněným trestem 18 měsíců se zkušební dobou na dva roky.

 

Za ty nervy to stálo!!

Zveřejnil(a) Miloslava Šeflová dne Úterý 10. červenec 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme