Muž spáchal sebevraždu během natáčení Výměny manželek, policie obvinila režiséra z vydírání

5. března 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: TV Nova

Výměna manželek je mezi Čechy poměrně oblíbený seriál, nedávno ho ale poznamenal otřesný případ, k němuž došlo během natáčení. Policista Stanislav K. (†42) se během své účasti v pořadu loni v létě oběsil. Policie nyní obvinila člena štábu z vydírání. 

K otřesnému případu došlo loni v létě přímo během natáčení oblíbeného českého pořadu Výměna manželek. V jedné z epizod se měl objevit policista Stanislav K. s náhradní manželkou Gretou F. Dvojice spolu podle informací deníku Blesk vycházela dobře, to se ale údajně nelíbilo režisérovi pořadu Janovi B. (42), který se rozhodl vztahy zkomplikovat.

Režisér se podle výpovědi syna zemřelého snažil, aby to před kamerou vypadalo tak, že je Stanislav K. rasista a má problém s Gretou F. kvůli jejímu romskému původu. Režiséra Jana B. nyní policie obvinila z přečinu vydírání. Filmař byl členem štábu externí produkce, která pořad pro Novu dodává.

“V předmětné věci byla podána obžaloba dne 19. 2. 2021 k Okresnímu soudu v Opavě pro přečin vydírání,” uvedl pro Super.cz Okresní státní zástupce v Opavě Michal Koflák.

Policista Stanislav K. se podle obžaloby obával, že ho kvůli jeho výrokům, které štáb natočil, zatkne policie a on půjde do vězení. Muž napsal dva dopisy na rozloučenou, odjel na kole do lesa a oběsil se.

Podle médií režisér vinu odmítá. V případě, že by byl shledán vinným, mu hrozí pobyt za mřížemi na 6 měsíců až 4 roky nebo peněžitý trest.

Zprávy - další články

Doporučujeme