Muž v Teplicích ohrožoval manžele plynovou pistolí: Vadila mu jejich muslimská víra

31. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Policie obvinila dva lidi z přečinu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci kvůli sobotnímu incidentu v šanovském parku v Teplicích. Dvojice při něm podle vyšetřovatelů vyhrožovala zabitím páru cizinců kvůli jejich vyznání a muž je ohrožoval plynovou pistolí. Obviněným hrozí až tři roky vězení. Incident vzbudil pozornost na sociálních sítích, napadenou byla podle nich muslimka žijící v Česku.

Konflikt se odehrál v sobotu odpoledne, kdy se skupina lidí v parku začala hádat s kolemjdoucí ženou a ta zavolala na pomoc manžela.

“Incident eskaloval poté, co na místo přijel manžel cizinky, která se cítila být napadena, a chtěl si okolnosti celého problému vyjasnit s mužem, který měl jeho manželce vyhrožovat. Konflikt vyvrcholil ve chvíli, kdy měl čtyřicetiletý muž, který ženu předtím verbálně napadl, vytáhnout svou plynovou pistoli, kterou prý natáhl a mířil s ní na manžela poškozené. Přitom mu měl vyhrožovat zabitím kvůli jeho náboženskému vyznání,” uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Kromě útočníka s pistolí byla obviněna čtyřiačtyřicetiletá žena. Obvinění jsou vyšetřováni na svobodě. Na incident upozornila původem jemenská studentka žijící v Teplicích Eman Ghalebová, která vyjádřila obavy, aby to nevyvolalo ve společnosti další nepokoje a útoky.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme