Muž vnikl do sídla slovenského prezidenta a spustil alarm, přesto jej ochranka nezadržela!

28. června 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Neznámý muž v noci na dnešek vnikl do budovy úřadu slovenského prezidenta Andreje Kisky. A navzdory spuštění bezpečnostního systému palác opustil, aniž ho zadržela ochranka. Kiska tam v té době nebyl.

K incidentu došlo hodinu po půlnoci, kdy neznámá osoba přeskočila plot a dostala se na nádvoří prezidentského paláce v centru Bratislavy. Muž následně vstoupil do budovy nezajištěným zaměstnaneckým vchodem a na nejvyšším podlaží paláce setrval asi 20 minut.

“Na tomto podlaží se spustil bezpečnostní systém, který byl vyhodnocen jako falešný poplach a byl vypnut. Tou samou trasou neznámý muž následně opět sešel na zadní nádvoří a dostal se k bočnímu vstupu do prezidentského paláce, který z vnitřní strany otevřel a odešel,” uvedl mluvčí slovenského prezidenta Roman Krpelan.

Tvář muže, který podle dosavadních zjištění v budově nic nepoškodil ani z ní nic neodcizil, zachytily bezpečnostní kamery. Ochranu úřadu slovenského prezidenta i samotné hlavy státu zajišťuje vládní ochranka, která patří pod ministerstvo vnitra. Po incidentu budovu zkontrolovali pyrotechnici.

FOTO: Slovenský prezident si nasadil brýle ala Mimoňové! Frekvence 1 je nasadila i Zemanovi

“Kiška” se jí? Hlava státu si popletla slovenského prezidenta s jídlem! 

Zprávy - další články

Doporučujeme