Muž vytáhl syna z hořícího domu, doběhl k sousedům pro pomoc a pak zemřel na infarkt

23. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shuttertock

Hrdinský čin předvedl Australan Steven Bettineschi (77), když v noci zachránil svého syna z hořícího domu. Jelikož měl klíčky od auta i mobilní telefon v domě, uběhl 2 km k nejbližším sousedům, aby zavolali pomoc. Bohužel ho poté postihl infarkt, kterému muž podlehl.

K neštěstí došlo v neděli okolo jedenácté v noci ve městě Gilgering na východě Perthu v Austrálii. Steven Bettineschi zjistil, že je dům v plamenech a podařilo se mu vytvořit skrz dům úzkou díru. Tou poté protáhl svého syna. Jeho telefon i klíčky od auta však byly uvězněny v hořícím domě, senior proto musel uběhnout 2 kilometry k nejbližším sousedům.

Když sousedku Annie Budiselik vzbudil šíleným boucháním na dveře, okamžitě zavolala na krizovou linku. Její manžel mezitím odvezl Bettineschiho zpět k jeho domu. Vysoký stupeň stresu a rozrušení však způsobil, že hrdinného muže postihl infarkt a ten tak ještě v noci přišel o život. Škoda na domě byla vyčíslena na 300 tisíc australských dolarů, tedy bezmála 5 milionů korun. Bettineschiho syn Shannon sdělil televizi 9News, že jeho otec byl všemi oblíben a že bude mnohým upřímně chybět.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme