Na koronavirové mapě jsou zelené regiony Praha a Frýdek-Místek

10. srpna 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Na mapě nákazy novým typem koronaviru v ČR jsou vyznačeny jako regiony se zvýšeným rizikem Praha a okres Frýdek-Místek. Vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví. Před týdnem bylo zelených okresů devět. Ostatní regiony jsou na takzvaném semaforu bílé, tedy s nulovým nebo zanedbatelným rizikem nákazy.

Ministerstvo zhodnotilo epidemickou situaci v zemi na základě vývoje od 31. července do 6. srpna. Za posledních sedm dní bylo v celém Česku pozitivně testováno asi 13 lidí na 100.000 obyvatel. Na Frýdecko-Místecku je to přibližně 83 a v Praze 25 lidí.

“Jediným okresem, u kterého se situace nevyvíjí pozitivně je Frýdek-Místek. Aktuálně pozorujeme významné nárůsty počtu nově diagnostikovaných a výskyt významných clusterů ohrožujících i zranitelné skupiny obyvatel,” uvedlo ministerstvo. V Jablunkově se koronavirus dostal do kláštera, jehož součástí je domov pro seniory. Nakažených jsou desítky, za neděli přibylo 19 pozitivně testovaných.

Praha podle hygieniků dlouhodobě kolísá na hranici komunitního šíření. Určit jasně původ nákazy z konkrétního ohniska se nedaří zhruba u 17 procent nakažených.

Zprávy - další články

Doporučujeme