Na Kypru přistálo letadlo unesené z linky Alexandrie-Káhira

29. března 2016·Zprávy·Redakce

Muž, který unesl egyptské letadlo na Kypr, se po několika hodinách vzdal úřadům a podle kyperské vlády byl zadržen. V letadle bylo přes 60 lidí, většinu z nich únosce propustil po přistání v Larnace. Do poslední chvíle sedm osob zadržoval.

Letadlo letělo původně na lince Alexandrie-Káhira a mezi více než 50 cestujícími byli také cizinci. Egyptský premiér Šaríf Ismáíl řekl, že egyptské úřady muže vyslechnou, aby se vyjasnily motivy jeho činu. Panuje o nich mnoho nejasností stejně jako o identitě únosce.

Původně se uvádělo, že únosce hrozil posádce sebevražedným útokem s pomocí výbušnin a že se chtěl dostat do Istanbulu. Pilot s ním vyjednal odklon letu do kyperské Larnaky. Žije tam prý únoscova bývalá partnerka a únosce žádal, aby jí byl předán jeho písemný vzkaz. Později únosce vznesl politický požadavek, když chtěl, aby byly propuštěny ženy vězněné v Egyptě.

Egyptská média ho dopoledne identifikovala jako Ibráhíma Samáhu, profesora veterinární medicíny z univerzity v Alexandrii. Později ale kyperské ministerstvo zahraničí uvedlo, že jde o Sajfa Addína Mustafu. Únosce podle zástupce ministerstva vykazoval známky psychické lability.

V americkém Kongresu se střílelo, útočníka dopadli!

FOTO: Policie zadržela aktivisty, kteří nahradili čínské vlajky tibetskými

 

Zprávy - další články

Doporučujeme