Na Machu Picchu se fotili turisté bez kalhot. Na ruiny mají doživotní zákaz

27. srpna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Případů, kdy zahraniční turisté způsobují pozdvižení u známých světových památek bohužel přibývá. Nedávno médii prolétla zpráva o českých turistech, kteří znesvětili pramen na Bali. Tentokrát se o pozdvižení postarali dva Rakušané v Peru.

Dva turisté z Rakouska byli vyvedeni z ruin města Machu Picchu poté, co byly spatřeni, jak si sundávají kalhoty a fotí se na historické památce s holým zadkem. Místní média píší, že turisté byli přistižení místní stráží, která ruiny obchází.

Stráže pak upozornily místní turistickou policii, která dva hříšníky odvedla na nejbližší policejní stanici. Šéf archeologického parku Jose Bastante uvedl, že turisté musí pochopit, že se jedná o posvátné místo, ne o Disneyland. Turisté se nesmí na ruiny nikdy vrátit, nicméně za své počínání nedostali pokutu.

Nedávno se snesla vlna kritiky na českou dvojici poté, co si natáčeli na Bali video, jak muž cáká posvátnou vodu vyvěrající v komplexu hinduistického chrámu na odhalený zadek ženy, která si zvedla sukni. Když se toto video objevilo na internetu, varoval guvernér turisticky hojně navštěvovaného Bali, že všichni nevychovaní návštěvníci budou od nynějška vyhoštěni.

Zprávy - další články

Doporučujeme