Na módní přehlídce v Mexiku předvedli stoprocentně jedlé šaty

6. dubna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / Mikel Alonso

 Na módní přehlídce v mexické metropoli předvedli tento týden řadu krásných i extravagantních šatů z podzimní a zimní kolekce. Jedny z nich ale byly doslova "k sežrání". Byly totiž stoprocentně jedlé a stoprocentně veganské - vyrobené z rozinek.

Autorkou jedlých šatů je mexická návrhářka Paola Hinojosová, která je vytvořila ve spolupráci se španělským šéfkuchařem Mikelem Alonsem, žijícím v Mexiku. Inspirovala ji k tomu loňská oděvní kolekce módního domu Bernarda, která se sice líbila, ale vysloužila si také kritiku, že používá materiály ze zvířat.

Hinojosová se proto rozhodla, že vytvoří šaty veganské. Teprve několik dní před zahájením módní přehlídky Fashion Week v hlavním městě Mexika oznámila, že předvede jedlé šaty. Neuvedla ale, jakou potravinu použila, takže až do poslední chvíle držela účastníky přehlídky v napětí.

Mnozí byli šokováni krásou a elegancí potravinových šatů, když na přehlídkové molo vystoupila modelka v jantarově-zlatých přiléhavých šatech, jejichž střih zvýrazňuje ženskost a eleganci. Modelka, návrhářka i šéfkuchař si vysloužili bouřlivý potlesk.

“Jsem šťastný a zároveň pyšný na to, že jsem Paole Hinojosové mohl přispět k její kolekci těmito krásnými šaty, vytvořenými z rozinek. Děkuji Paolo, jsi skvělá!” komentoval úspěch na twitteru šéfkuchař Alonso.

View this post on Instagram

VESTIDO DE UVA PASA. Felices, emocionados y orgullosos de haber contruibuido con @Paola hinojos en la confección de la tela de este hermoso vestido realizado totalmente con uva pasa, con técnica de tela comestible y destellos de dorado grado alimenticio. Hecho en @koma_mx con cariño. Gracia Paola! Eres grande! #BernadaMx #mercedesbenzfashionweekmexico #Ollie #veganDress #frontonmexico #vegandressing

A post shared by Mikel Alonso (@mikelonso) on

Zprávy - další články

Doporučujeme