Na Rakovnicku spadly dvě děti do studny, vytáhli je hasiči

15. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Dvě děti předškolního věku spadly 15. září 2018 do dvacetimetrové studny v Kolešovicích na Rakovnicku. Ze studny je museli vytáhnout hasiči, děti poté byly transportovány vrtulníkem a sanitkou do nemocnice.

V sobotu odpoledne spadly dvě děti předškolního věku do dvacetimetrové studny v Kolešovicích na Rakovnicku. Ze studny je museli vytáhnout hasiči, děti poté byly transportovány vrtulníkem a sanitkou do nemocnice, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

“Po příjezdu velitel zjistil, že za dětmi obětavě skočil muž, který je do příjezdu hasičů držel ve vodě nad hladinou,” řekl Gabriel. Do studny byl následně jeden z hasičů spuštěn za použití speciální trojnožky. Zachránil obě děti a následně vytáhl i muže, který vyvázl bez zranění.

„Šlo o studnu s hloubkou 20 metrů. Na místo byl povolán i vrtulník. Po příjezdu záchranářů už byly děti na souši. Utrpěly zhmožděniny na hlavě a byly podchlazené. Po ošetření bylo jedno letecky a druhé sanitní vozem transportováno do nemocnice v Praze Motole,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová pro server iDNES.cz.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme