Na Sahaře napadl sníh. Podívejte se na výjimečné fotky zasněžené pouště

10. ledna 2018·Zprávy·Redakce

Zvláštní pohled, nemyslíte?

Počasí posledních pár dní překvapuje celý svět. Na Instagramu a Twitteru se objevily fotografie zabírající Saharu pod čtyřiceticentimetrovou pokrývkou sněhu. Takhle jste poušť pravděpodobně ještě neviděli.

USA sužují kruté mrazy, u nás je místy nad nulou. Teď ale počasí zaskočilo i Afriku. Na Saharu totiž dorazila sněhová bouře. Stalo se tak potřetí během poslední sedmatřiceti let. Město Ain Sefra v Alžírsku je kompletně pod sněhem.

Sníh začal padat v neděli ráno. Když se začal usazovat na písku, fotograf Karim Bouchetata rychle vyfotil několik krásných fotografií. Ve městě sice viděli jen něco málo sněhu, ale duny za městem už byly kompletně bílé.

„Sníh se ve městě objevil kolem půlnoci, ale nevydržel dlouho,“ řekl Karim pro portál UNILAD. „V centru po něm nebyly ani stopy. Na duny byl ale nádherný pohled.“

 

Městu Ain Sefra se také přezdívá „Brána do pouště“. Tam takovouto nadílku viděli naposled v roce 2016. Tehdy sníh způsobil naprostý chaos. Lidé se nemohli dostat do práce, děti do školy. Podobný chaos teď je i v Americe, kde dokonce zamrzly Niagarské vodopády. Psali jsme ZDE.

 

Trochu sněhu napadlo na Sahaře i loni v lednu. I tak mohli děti sáňkovat na písečných dunách a stavět sněhuláky. Podívejte se, jak tento výjimečný moment zachytil Karim.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme