Nejstarší muž na světě oslavil další narozeniny: Je mu už 112 let

30. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Twitter / Brendoncare

Nejstarší muž na světě oslavil 29. března své již 112 narozeniny. Bob Weighton z Anglického Altonu zažil dvě světové války, pět monarchů, 22 ministerských předsedů i epidemii španělské chřipky. Své narozeniny oslavil ve svém bytě s blízkými na videohovoru. 

Bob Weighton se narodil 29. března 1908 v anglickém městě Hull za vlády krále Eduarda VII. Titul nejstaršího muže na světě získal Bob již loni, po smrti Japonce Chitetsu Watanabeho. A jaké je tajemství jeho dlouhověkosti? “Nejím moc masa a piji jenom, když jsem na večírku,” uvedl pro server UNILAD.

“Přijímám to jako fakt. Není to něco, co bych zamýšlel, po čem bych toužil neb na čem bych pracoval, ale je to prostě jedna z těch věcí, co se vám stanou. Může vám to připadat úžasné, ale je to prostě tak. Neprožil jsem svůj život tak, že bych se vyhýbal přejetí autobusem, onemocnění rakovinou a tak podobně. Neudělal jsem nic, čím bych si to zasloužil nebo čím bych tohoto věku cíleně dosáhl. Jsem prostě jeden z těch šťastnějších,” uvedl stařík.

Weighton má tři děti, deset vnoučat a 25 pravnoučat. Kvůli aktuální pandemii nemoci COVID-19 ale bohužel nemůže svůj velký den oslavit s blízkými. Personál domova pro seniory Brendoncare ve městě Alton, kde Weighton bydlí ve vlastním bytě, se ale postaral, aby si svůj den užil.

Mnohonásobný pradědeček hlavně relaxoval, díky moderním technologiím ale přes videohovor mohl své blízké vidět alespoň zprostředkovaně. Pro všechny, kdo by se také chtěli dožít vysokého věku, má prostou radu: “Vyhněte se umírání.” 

Zprávy - další články

Doporučujeme