Několik lidí ze zavřených ubytoven v Ústí zůstává v tělocvičně

16. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Jiří Nebeský / Youtube

 V tělocvičně předlické základní školy zůstává ještě zhruba 17 lidí z více než dvaceti, kteří sem přišli z nedávno uzavřených ubytoven v Ústí nad Labem. Objekt měli opustit do soboty, protože budova se má opravovat. Náhradní bydlení už by měla mít většina zajištěno. ČTK to v pondělí řekl mluvčí městské policie Jan Novotný.

Tělocvičnu nabídla lidem k dočasnému užívání radnice a obyvatelé podle Novotného několikrát slíbili, že ji opustí. “Všichni by už měli mít zajištěné náhradní bydlení. S odchodem ale otálí, přitom stavební firma čeká, aby tu mohli dělníci začít pracovat,”uvedl Novotný.

Poslední termín pro opuštění tělocvičny byla sobota, podle Novotného lidé nyní říkají, že odejdou v úterý. Podle Karla Rouče z ústeckého magistrátu je to sice komplikace, ale pokud lidé zůstanou v tělocvičně ještě nějaký den, nikdo je nevyžene.

Dvě ubytovny v Ústí nad Labem se uzavřely posledního června. Z 224 ubytovaných sociální pracovníci, obvodní radnice a neziskové organizace zprostředkovali bydlení pro 177 lidí. Přes dvacet lidí dočasně skončilo v tělocvičně základní školy v Předlicích. Stěhování rodin budou muset řešit mimo jiné ředitelé základních škol, kteří zřejmě teprve v září zjistí, zda budou mít nové žáky nebo naopak prázdnější třídy.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme