Německo začíná přitvrzovat. Chce zjednodušit deportace!

8. ledna 2016·Zprávy·Redakce

Německé vládní strany chtějí zjednodušit deportace žadatelů o azyl, kteří se dopustí trestného činu. Reagují tak na silvestrovské sexuální útoky v několika městech, z kterých jsou podezřelí uprchlíci.

Policii se zatím přihlásilo přes 120 žen, které byly terčem útoku v Kolíně nad Rýnem. Dalších více než 50 trestních oznámení má policie v Hamburku, desítka žen se stala obětí podobného útoku ve Stuttgartu. Incidenty byly všude podobné – velké skupiny mladých mužů během oslav obkličovaly ženy, osahávaly je a okrádaly. Dvě ženy ohlásily, že byly znásilněny. Kolínští policisté uvedli, že většina podezřelých, které při incidentu kontrolovali, byli uprchlíci ze Sýrie. 

Vedení Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové vypracovalo materiál, podle kterého by lidé pravomocně odsouzení k jakémukoli trestu vězení automaticky přišli o právo na azyl. V současnosti může Německo vypovědět žadatele o azyl, kteří byli pravomocně odsouzeni přinejmenším k jednoletému trestu nepodmíněně, nebo uprchlíky, kteří se podíleli na terorismu či na nábožensky motivovaném násilí. 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme