Naprosté sobectví! Nemocná žena omdlela v parku, lidé ji hodinu a půl ignorovali

25. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Hermínka Peo Reznerová

O velmi nepříjemnou zkušenost se podělila mladá žena jménem Hana Hermína Reznerová na svém Facebooku. Když 18. 7. mířila do práce, ztratila na pražských Střešovicích vědomí. Asistenční pes ji naštěstí probral, žena se však při pádu zranila a nebyla schopná sama odejít. Přesto, že pes opakovaně kolemjdoucí na ženu upozorňoval, trvalo hodinu a půl, než se jí dostalo pomoci. Po své zkušenosti Pražačka prosí společnost, aby k podobným případům nebyla lhostejná.

Mladá žena ztratila vědomí 18. 7. na Praze 6 kolem 13. hodiny. Její fenka Margie, která je kk těmto situacím speciálně vycvičená, ženu jako obvykle brzy probrala. Zvíře, které nosí i speciální obleček s označením asistenčního psa, se také opakovaně pokoušelo k nemohoucí ženě přivézt kolemjdoucí.

“Po mém probrání mi Margie donesla můj telefon a lehla si ke mně. V tu chvíli jsem nebyla schopná mobil ovládat a zavolat si pomoc. Pokaždé když někdo procházel okolo, začala Margie štěkat a okamžitě pro kolemjdoucího běžela, když k němu doběhla, otočila se a běžela zpátky ke mně, kde do mě žďoubla a běžela zpátky ke kolemjdoucím, toto několikrát opakovala. Bohužel za hodinu a půl s ní ke mně nikdo nepřišel,” svěřila se žena s otřesným zážitkem.

Žena naštěstí v době ztráty vědomí telefonovala s dalším člověkem, ten se však nacházel v zahraničí, netušil, kde nemocná žena právě je a aby ženě zavolal pomoc, musel nejprve obvolávat různé ambasády. Nakonec se konečně podařilo zajistit, aby k ženě úředníci poslali zdravotníky.

“V podobnou chvíli, kdy se mu to konečně podařilo, ke mně Margie místo člověka nalákala jiného psa. Musel to být její záměr, protože normálně když omdlím, má tendenci je ke mně spíše nepouštět. Po chvíli co se okolo mě ten druhý pes motal, si pro něj přišel jeho páníček, a když mě uviděl z blízka, zavolal policii a sanitku,” pokračuje Hermína Reznerová.

Nakonec tedy všechno dopadlo dobře, žena však důrazně varuje, aby lidé nebyli nadále takto lhostejní. V případě, že by měla například vnitřní zranění, mohla za tu dlouhou dobu klidně zemřít. “Chtěla bych Vás poprosit o pomoc při šíření téhle mé zkušenosti. Protože se tohle může stát (a nejspíš i stává) lidem, kteří v danou chvíli můžou být v ohrožení života a hodinu a půl čekaní by nepřežili,” prosí žena.

“Pokud někde uvidíte někoho, kdo jen trochu vypadá, že by mohl potřebovat pomoct, prosím, pomozte mu!!Pokud se k němu bojíte jít, nejste si jistí, zavolejte alespoň polici, protože je lepší aby měli 10 marných výjezdů než jeden nezachráněný život. Nikdy nevíte, jestli takovou pomoc nebudete potřebovat Vy nebo Vaši blízcí,” uzavírá Reznerová.

DŮLEŽITÉ!! PROSÍM O PŘEČTENÍ A SDÍLENÍ!!Musím se s Vámi podělit o moji včerejší smutnou zkušenost.Trpím kolapsovými…

Zveřejnil(a) Hermínka Peo Reznerová dne Čtvrtek 19. červenec 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme