Nemůžete psát SMSky za chůze? Tak proč to děláte, když řídíte? Internetem se šíří vtipná kampaň s drsným koncem

19. července 2017·Zprávy·Redakce

Může to být i legrační. Jdete po ulici, přijde vám zpráva na mobil, za chvíli stojíte s boulí na hlavě u dopravní značky a okolí má díky vám o zábavu postaráno. Následky takových situací? Modřiny, rozbitá čela, pád do fontány, zakopnutí o schod, možná si i vylijeme kafe nebo netrefíme skleněné dveře. Co když nás ale psaní nebo čtení zprávy připraví o život? Tady už se nikdo nesměje.

It Can wait je kampaň, který upozorňuje na nebezpečí, které mobilní telefony přináší, pokud je používáme bez rozmyslu a jsme na nich v podstatě závislí. Na Instagramu můžeme tuto kampaň podporovat či pozorovat pod hashtagem #ItCanWait. Krátké a extrémně silné video začíná jako vtipná scénka, kdy jsou nám humorně ukázány situace, kdy je telefon strůjcem vtipných situací na ulici. Poukazuje na to, že nezodpovědnost se v tomto případě opravdu nevyplácí.

Výzkum provedený v roce 2009 ve výzkumném středisku Pew zjistil, že 26 procent všech dospívajících v Americe ve věku 16 až 17 let píše při jízdě SMS zprávy.  V roce 2015 bylo výsledkem Národního průzkumu o ochraně obyvatelstva, že nejvíce při řízení využívá mobilní telefon věková skupina 16 – 24 let. Po celém světě jsou nyní realizovány zákony, které mají nejen mladší populaci odradit před mobilem v ruce za volantem.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme