Nepokoje na Bruntálsku: Po napadení muže lidé protestovali před domem Romů

7. dubna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook

Okolo 150 lidí demonstrovalo v sobotu ve Dvorcích na Bruntálsku před domem místní romské rodiny. Důvodem bylo čtvrteční napadení jednoho z obyvatel obce, po kterém zraněný muž zatím zůstává v nemocnici. Policie z útoku obvinila tři muže, situaci v obci zklidňovala a nadále ji monitoruje. Romská rodina v sobotu večer z obce odjela. Vyplynulo to z vyjádření policejní mluvčí Pavly Jirouškové pro ČTK.

“Tři osoby byly obviněny za zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinu porušení domovní svobody,” řekla Jiroušková.

TISKOVÁ ZPRÁVA ?Napadení v obci Dvorce.Policisté prověřují násilné jednání ze dne 4. 4. 2019 v obci Dvorce, při…

Zveřejnil(a) Obec Dvorce dne Pátek 5. dubna 2019

Incidentu, který se stal na pozemku zraněného muže, předcházela hádka. Příčiny konfliktu obě strany popisují různě. Romové uvedli, že muž je rasisticky urážel, podle demonstrantů Romové muži vyhrožovali.

“Chtěl bych naše občany ujistit, že Policie ČR na tomto případu intenzivně pracuje a v rámci vyšetřování úzce na objasnění tohoto politováníhodného incidentu spolupracujeme,” napsal na internetových stránkách obce dvorecký starosta Jan Božovský.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme