Neskutečné! Fanoušci Ostravy po finále poháru napadli rozhodčího, útočníci utekli

23. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto ČT Sport

Fanoušci Ostravy po porážce ve finále fotbalového poháru se Slavií napadli videorozhodčího Petra Antoníčka. Podle zápisu o utkání sudího povalili na zem a udeřili do hlavy. Fotbalová asociace ČR k incidentu uvedla, že nastala chyba v komunikaci mezi rozhodčími a bezpečnostními složkami, které měly zajistit odjezd sudích ze stadionu.

Po utkání při odchodu týmu VAR ze stadionu k automobilu došlo nejprve k slovnímu útoku na tým VAR a následně k fyzickému napadení člena týmu VAR Petra Antoníčka fanoušky FC Baníku Ostrava – povalení na zem a úder pěstí do hlavy,” napsal do zápisu hlavní rozhodčí Petr Ardeleanu.

Do několika vteřin došlo k zásahu pořadatelské služby a příslušníků městské policie. Viníci útoku nebyli identifikováni. Z místa ihned utekli,” uvedl sudí, který v utkání vyloučil z lavičky Ostravě bývalého reprezentanta Milana Baroše, jenž v záchvatu vzteku po odpískané penaltě demoloval střídačku. Baník se Slavií prohrál 0:2.

Fotbalová asociace ČR, která byla pořadatelem utkání, pozápasový incident odsoudila a uvedla, že do budoucna přijme opatření, aby už se něco takového neopakovalo. “Asociace si uvědomuje, že došlo k chybě v komunikaci mezi sudími a bezpečnostními složkami, které měly zajistit bezpečný odjezd rozhodčích z místa utkání,” uvedla v prohlášení.

Incidentem se bude zabývat také disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, do budoucna chce FAČR v tomto směru ještě více apelovat na rozhodčí tak, aby byli při odjezdech ze stadionů maximálně obezřetní a spolupracovali maximálně zodpovědně se všemi bezpečnostními složkami,” dodala.

Policie uvedla, že při utkání zadržela muže, který je podezřelý z loupeže. “Byl zadržen osmadvacetiletý muž z Opavska, který po skončení utkání u Androva stadionu fyzicky napadl devětadvacetiletého muže ze Strakonicka. Útočník po napadení odcizil poškozenému červenobílou šálu,” informoval ČTK mluvčí policie Libor Hejtman.

Dále policie řešila čtyři přestupky. “Jednalo se o neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje, prokazování se neplatným občanským průkazem a přestupek proti občanskému soužití. Dva přestupky vyřešili policisté příkazem na místě,” doplnil mluvčí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme