Nevím, proč je holokaust tolik medializovaný, uvedl student v reakci na video, které pobouřilo veřejnost

6. února 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj:
Pavel Sibyla • Progresívne Slovensko/facebook; reprofot/youtube

Slovenský student, který v synagoze před svými vrstevníky a ženou, jež přežila hrůzy druhé světové války, popřel holokaust a vyvražďování židů v plynových komorách, zveřejnil na YouTube reakční video.

Student jménem Adam v reakčním videu shrnul svůj projev do devíti bodů, které přečetl z papíru. Nejprve zareagoval na skutečnost, že politik Pavel Sybila, jenž se diskuse v synagoze v listopadu 2017 účastnil, zveřejnil zkrácenou nahrávku až 27. ledna 2019, tedy na Mezinárodní den památky obětí holokaustu. Mladík je přesvědčený, že načasování bylo záměrné.

Student totiž ve videu řekl, že je stoupencem krajně pravicové Lidové strany Naše Slovensko, třebaže s některými jejich názory úplně nesouhlasí, což vysvětlil ve své reakci. Video prý mělo ukázat, že strana vychovává plno mladých, krvelačných psychopatů, což odmítá. Zároveň dodává, že Lidová strana Naše Slovensko nemá žádný vliv na jeho názor ohledně holokaustu.

Mladík ve své reakci nepopírá, že holokaust proběhl, ale je toho názoru, že miliony lidí v koncentračních táborech zemřelo především kvůli nemocem a nedostatku jídla. Diví se však, proč je židovský holokaust natolik medializovaný. “Myslím si, že na holokaustu je postavená existence jednoho nejmenovaného státu, který nelze podle zákona kritizovat. Tento stát následně holokaust využívá k tomu, aby se tolerovaly jeho zločiny páchané na palestinském lidu a okolních sousedních státech,” uvedl Adam ve videu.

Pokud lidé chtějí myslet na téma holokaust opravdu kriticky, měli by si dle jeho názoru přečíst knihu, která se považuje za “jedno z nejzákladnějších děl revizionismu holokaustu”. Student však zapomněl dodat, že autorem této publikace je německý chemik Germar Rudolf, který byl několikrát trestně stíhaný a odsouzený za popírání holokaustu a podněcování k nenávisti.

Zprávy - další články

Doporučujeme