Noční můra lidí z paneláku: Nájemníci našli na záchodě sousedovu krajtu, další byla ve dřezu

2. února 2018·Zprávy·Redakce

Reprofoto MP Praha / Facebook

Dva nezvané návštěvníky odchytávali v předchozích dnech pražští strážníci s kolegy z útulku v cizích bytech. Šlo o dvě krajty, přičemž jeden se zalíbilo u sousedů na toaletě, druhá se uvelebila v jiném bytě ve dřezu.

“V panelových bytech je prakticky pořád takové teplo, že hadům bohatě stačí k jejich aktivitám. Proto i v zimě se může stát, že se nám v bytě objeví takový nezvaný návštěvník. Úplně nejčastěji proklouzne stoupací šachtou nebo, s prominutím, proleze záchodovým potrubím. Had jde totiž po vodě, vycítí ji a pod vodou vydrží i několik minut,” uvedla Městská policie hl. m. Prahy.

Šachtou za toaletou prolezla do cizího bytu krajta kobercová. Majitel bytu ovšem nebyl z návštěvy hada vůbec překvapený a je prý dokonce zvyklý. “Kdyby nebyl soused pryč, ani bych vás nevolal. Už k nám prolezl asi třikrát, takže víme, že není jedovatý. Jmenuje se Oloušek. Mně nevadí, já jsem v klidu. Manželka? Ta si taky časem zvykne,“ řekl majitel bytu pražským strážníkům.

V druhém případě využila zhruba metrová krajta královská nejspíš odsávání z digestoře a prolezla do kuchyně sousedního bytu. Tam ji našli uvelebenou ve dřezu.

Zprávy - další články

Doporučujeme