Nova stáhla z obrazovky známého moderátora Televizních novin

29. října 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Moderátor Petr Suchoň (Foto: se svolením TV Nova)

Rozhovor moderátora Petra Suchoně s prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkou má silnou dohru. Moderátor v přímém přenosu neukočíroval emoce a televize to označila za selhání. Ten se sice omluvil, ale televize se rozhodla ho z hlavní zpravodajské relace stáhnout na dobu neurčitou.

“Potvrzujeme, že Petra Suchoně diváci v Televizních novinách nějakou dobu neuvidí,” uvedl pro Super.cz PR koordinátor Vojtěch Boháček. Jde o následek rozhovoru, v němž se moderátor do šéfa lékařů Kubka v živém vysílání ostře pustil. Slovně se dohadoval o farmářských trzích, které se o víkendu konaly na Pražské náplavce.

Kubek totiž kritizoval Čechy, kteří chodí na “farmářské trhy kupovat biomrkev, zatímco lékaři padají na hubu”. Suchoň na něj zaútočil. “Vy pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí biomrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé. Mně to trošku připomíná to vyjádření z jara, kdy někdo řekl, že jsem covid zavlekli lyžaři,” řekl.

Omluva na sebe nenechala dlouho čekat

Ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska to označil za “selhání moderátora”. Slovenský tisk jeho kontroverzní rozhovor označil za zkrat a skandál v přímém přenosu. Moderátor musí být za všech okolností nestranný a rozhovory musí vést objektivně bez emocí.

Suchoň se následující den veřejně omluvil. “Vedení rozhovoru jsem po všech stránkách, a zejména pak emocionálně, nezvládl. Také na mě dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR, což ovšem v žádném případě nemůže sloužit jako omluva za to, jak neadekvátně a neprofesionálně jsem reagoval,” uvedl.

Také dodal, že Kubkovi se telefonicky omluvil a ten jeho omluvu přijal. “A teď se jemu, i vám, omlouvám veřejně. Způsob, jakým jsem vedl rozhovor, do hlavní zpravodajské relace v žádném případě nepatři. Promiňte,” dodal moderátor.

Zprávy - další články

Doporučujeme