O víkendu začíná nová sezóna fotbalové ligy. Představí se i oba nováčci

30. července 2016·Zprávy·Redakce

O víkendu odstartuje nový ročník fotbalové ligy. Obhájce titulu Plzeň se představí v Jihlavě, Sparta doma uvítá Slovácko. Dojde i na přímý souboj účastníků předkola Evropské ligy mezi Mladou Boleslaví a Libercem.

Plzeň už v úterý čeká klíčový duel podzimu, odveta 3. předkola Ligy mistrů v dalekém Ázerbájdžánu. Proto trenér Roman Pivarník ví, že duel na Vysočině bude těžký i z hlediska rozložení sil. Navíc dříve působil právě v Jihlavě a dovedl ji do první ligy. “Vracím se tam, kde jsem dvakrát trénoval, takže je to vždy zvláštní zápas. Doufám, že dokážeme na hřišti dominovat a zvítězit,” přeje si.

O Ligu mistrů bojuje také Sparta, která se na odvetu se Steauou Bukurešť pokusí naladit výhrou nad Slováckem. Šlágrem úvodního kola je nedělní souboj třetího a čtvrtého celku uplynulé sezony. Jak Mladá Boleslav, tak Liberec navíc hrají o Evropskou ligu a především Boleslav si potřebuje doma zvednout sebevědomí před odvetou s Tetovem, ve které se musí snažit smazat manko 0:2.

Sousedé z tabulky minulé sezony se sejdou i v Brně, kam zavítá posílená Slavia. O víkendu se představí také oba nováčci na hřištích soupeřů. Jablonec doma přivítá Karvinou, kam se ligový fotbal vrací poprvé od sezony 1996/97. Druhý postupující z druhé ligy Hradec Králové začne na hřišti Bohemians Praha 1905, které vede nový trenér Miroslav Koubek, jenž se musí vypořádat s výraznou obměnou v kádru.

Zprávy - další články

Doporučujeme