Obchodní řetězec vyřadil oděvy Trumpovy dcery. Není to fér, zlobí se prezident

9. února 2017·Zprávy·Redakce

Zdroj: Instagram / Ivanka Trump

Americký obchodní řetězec Nordstrom se rozhodl vyřadit oblečení vyráběné firmou dcery prezidenta Donalda Trumpa Ivanky. Šéf Bílého domu známý twitterovými reakcemi všeho druhu dnes postup společnosti kritizoval jako neférový. Nordstrom se podle agentury AP hájí, že jeho rozhodnutí bylo čistě obchodní a neovlivnila je osoba prezidentovy dcery.

“Nordstrom se zachoval tak neférově k mé dceři Ivance. Je skvělá, vždycky na mě tlačí, abych dělal správné věci. Hrůza!” napsal dnes Trump na twitteru, načež akcie firmy klesly téměř o procento.

Nordstrom již dříve zdůvodnil rozhodnutí učiněné minulý týden faktem, že oděvy se značkou Trumpové se neprodávají tak, jak si obchod představoval. K podobným krokům prý sahá běžně i u jiných výrobců.

Značka Ivanka Trump Collection, která se zaměřuje na kolekci oblečení, šperků a módních doplňků, zklamala krátce po Nordstromu i dalšího prodejce, luxusní obchod Neiman Marcus Group, který podle webu Yahoo News stáhl z prodeje její šperky.

Trumpova dcera po otcově nástupu do funkce čelila kritice, že část svého zboží si nechává vyrábět v Číně, což její otec u jiných firem tvrdě kritizuje a hrozí jim velkým zdaněním. Ivančin mluvčí koncem ledna prohlásil, že je připravena jednat o přesunutí výroby do USA.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme