Obrovská tragédie: V jezeře se utopil muž. Na břehu čekala jeho snoubenka

9. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: HZS Středočeského kraje

K tragické nehodě došlo v úterý odpoledne mezi Čelákovicemi a Lázněmi Toušeň na Praze-Východ. Muž si šel kolem druhé hodiny zřejmě zaplavat se svou snoubenkou, z neznámých příčin však zmizel pod hladinou. Jeho tělo vytáhli potápěči kolem čtvrté už bez života. Otřesené ženě byla přivolána psychologická pomoc.

Z idylického plavání v jezeře Mezi mosty za slunečného dne se rychle stala noční můra. Nejmenovaný muž vyrazil k jezeru mezi obcemi Čelákovice a Lázně Toušeň se svou snoubenkou a zamířil do vody, zatímco ona na něj mezitím čekala na břehu. Kolem 14. hodiny však žena zpozorovala, že něco není v pořádku.

Okamžitě zalarmovala hasiče, policii i místního rybáře. Policejní hlídka na místo dorazila jako první a společně s rybářem se muže pokoušeli zachránit. Ten bohužel zmizel pod hladinou. Po příjezdu hasičů začalo pátrání s pomocí čtyř motorových člunů a dvou potápěčů, kteří zkoumali vodu až v hloubce šesti metrů.

Mrtvé tělo muže vytáhli potápěči kolem 16. hodiny. K pozůstalé ženě byli přivoláni psychologičtí experti na traumatické situace, kteří s ní zůstali až do 18. hodiny v podvečer. Případ nadále šetří policie.

Hasiči varují, že se jedná už o druhý podobný případ během pouhého měsíce. Apelují na plavce, aby se vyhnuli neznámým vodám, nepřeceňovali své síly a nevrhali se do vody vysílení z pobytu na sluníčku nebo z jídla.

Zprávy - další články

Doporučujeme