Obyvatelé jedné anglické vesničky jsou zoufalí. Mučí je tajemné hučení

18. října 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

S velmi nepříjemnou situací se potýká britská vesnička Holmfield. Tamní obyvatelé si stěžují na podivné hučení, jehož původ zatím nikdo není schopný určit. Lidé z toho už začínají být bezradní. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Obyvatelé obce si stěžují, že nemohou kvůli nízkofrekvenčnímu hučení spát. Dokonce někteří lidé už byli tak zoufalí, že jednou za čas se jeli vyspat do hotelu, který je kousek za městem.

Přesto si většina z nich je jistá, že zvuk pochází z nedaleké průmyslové oblasti. Vedení města podle BBC podnět vyšetřilo, ale došlo pouze k tomu, že hučení může pocházet z více zdrojů. Lidem to způsobuje zdravotní problémy. Zejména nespavost, bolest hlavy, bolest uší, ale také stres či úzkosti. U mě to vedlo k tomu, že jsem dostala pásový opar,” popsala serveru jedna z místních Yvonne Conner.

Obyvatelé nemůžou už asi rok odpočívat ve svém vlastním domě. Hluk je nepřetržitý ve dne i v noci,” dodala Yvonne pro BBC. Proto také místní podepsali online petici, ve které znovu žádají vyšetření původu zvuku. Vedení města je přesvědčeno, že zatím konkrétní zdroj hluku nelze určit. Vyšetřování však stále pokračuje,” uvedl jeden ze zastupitelů města.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme