Ochrana s úsměvem. Firma vyrábí průhledný model roušky, který nezakrývá tvář

3. července 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Foto: Leaf Healthcare

Jakmile se roušky začaly stávat součástí života lidí po celém světě, většina si začala uvědomovat limity, které s nimi přicházejí. Od zamlžování brýlí, potíží s dýcháním po komunikační bariéru v případě neslyšících.

Seznam pokračuje dál a je jisté, že jisté komplikace jsou vážnější než druhé. Firma jménem Redcliffe Medical Devices se rozhodla, že vyřeší komplikace s komunikací a navrhne originální výrobek. Jak je na první pohled zřejmé, běžná rouška zakrývá velkou část obličeje a my tak během konverzace nevidíme gesta a grimasy, které dotyčný dělá. Redcliffe Medical Devices se proto rozhodli vyrobit roušku, pod kterou je obličej vidět, ale přitom vás stále chrání. Model roušky nazvali LEAF.

Firma tvrdí, že kromě toho, že výrobek schválil FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv), poskytuje rouška ochranu a je navíc pohodlná na nošení. “Celá rouška je sestrojena ze silikonové konstrukce. Což umožňuje, aby byl výrobek extrémně pohodlný na nošení a nezanechával žádné otlačeniny,” uvádí firma.

Rouška podle společnosti obsahuje vysoce účinný filtr, který je schopný filtrovat 99,97% částic.

Foto: Leaf Healthcare

Zprávy - další články

Doporučujeme