Od smrti ho dělily pouhé metry! Řidič kamionu, který zůstal nad propastí, poprvé promluvil

17. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Twitter

Řidič, jenž v úterý 14. srpna zastavil se svým kamionem těsně před propastí, kterou způsobilo zřícení Morandiho mostu v italském Janově, poprvé promluvil. Jaké byly jeho pocity, když se o vlásek vyhnul pravděpodobné smrti?

Fotografie zeleného kamionu, který stál na mostu těsně před propastí, obletěla celý svět. 37letý řidič Luigi Fiorillo nyní poskytl první vyjádření médiím. “Na Morandiho mostě jsem se koukal smrti přímo do tváře. Zachránil mě zázrak,” uvedl šofér kamionu pro britský deník Daily Mail.

Viděl jsem, jak auta přede mnou padají. Prudce jsem došlápl na brzdu. Pokusil jsem se dát zpátečku, ale nešlo to, proto jsem vyskočil z auta a šel se podívat, jaký kousek od propasti jsem byl. Poté jsem utekl,” prozradil prvotní zážitky při tragédii Fiorillo.

V současné době se zotavuje doma ze šoku, který utrpěl, což potvrdil jeho zaměstnavatelka. “Luigi je v pořádku, ale utrpěl šok. Dokážete si to asi představit. Byl tak blízko smrti. Tolik lidí nemělo takové štěstí jako on. Doufáme, že se brzy z toho dostane,” uvedla Patrizia Damonte pro MailOnline.

Podle posledních zpráv je počet obětí stanoven na 38, přičemž pod sutinami mohou být ještě další lidé. Záchranáři už ale nedoufají, že najdou nějaké přeživší.

Zprávy - další články

Doporučujeme