Ondráček (KSČM) si pěkně naběhl: Hradecký kebab podle něj otrávili, odborníci však tvrdí něco jiného

6. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdeněk Ondráček (KSČM).

Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček se dostal do pozornosti celého Česka, když okomentoval kauzu hradeckého kebabu na svém Facebooku. V příspěvku uvádí, že v jídle byl jed a spekuluje, kdo ho tam asi dal a proč. Podle odborníků však jedovaté toxiny způsobily bakterie přirozenými procesy.

Poslanec Ondráček na Facebooku reagoval na zprávu vysílanou ve 12 hodin v rádiu, kde se ke kauze zkaženého kebabu vyjadřoval náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl. Ten uvedl, že se v jídle pravděpodobně nacházel nějaký toxin.

To si Ondráček vyložil po svém a vyvodil z toho takový závěr, že jídlo někdo zákazníkům cíleně otrávil. V tomto duchu napsal na svou facebookovou stránku příspěvek, který zveřejnil. „Přátelé, včera se v Hradci Králové přiotrávilo cca šest desítek lidí, kteří snědli kebab z jednoho konkrétního občerstvení,” napsal Ondráček.

“Všichni skončili s těžkými trávicími problémy v hradecké fakultní nemocnici!!! Dnes se dozvídáme, že v kebabu byl jed!!! Co myslíte, kde se kebab, tedy ten polotovar vyrobil a kdo tam ten jed dal a proč??? Odpověď se nabízí, ale případem se určitě bude zabývat Policie ČR. Vyčkejme tedy na jejich závěry. Do té doby si kebab určitě nedám. I nadále zůstávám věren vepřovému. Taková krkovice na roštu a k tomu vychlazená dvanáctka,“ pokračoval poslanec.

Zdroj: Facebook

Příspěvkem si na sebe však upletl pomyslný bič. Zdeněk Tušl totiž rovněž uvedl, že toxin v jídle zřejmě přirozenými cestami vytvořily bakterie. Původem nákazy zákazníků tedy nebyl uměle přidaný jed, ale s nejvyšší pravděpodobností zkažené či špatně udělané maso, zkažený dresink nebo jiná část jídla. Podle odborníků je něco podobného při vysokých teplotách, jaké v současnosti panují, čas od času běžné.

K poslanci se okamžitě upnula pozornost a různá média ho žádala o doplňující vyjádření, koho přesně měl ve svém příspěvku na mysli a odkud informaci čerpal. Ondráček později svůj status smazal a napsal jiný, ve kterém celou věc hodil na média. “Sorry, že věřím médiím. Českým médiím asi věřit nelze,” řekl ke kauze v rozhovoru pro iRozhlas.

Zdroj: Facebook

Zprávy - další články

Doporučujeme