Ondřej Kolář: Stav ve kterém hnutí ANO s ČSSD zanechalo tuto zemi je opravdu žalostný

14. října 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Čestmír Strakatý

Ondřej Kolář. (Foto: se souhlasem Ondřej Kolář)

Hostem povolebního Press klubu byl nově zvolený poslanec za TOP 09 a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. S Čestmírem Strakatým probrali, zda bude koalice SPOLU spolupracovat s hnutím ANO. Poslanec také zhodnotil komunikaci Hradu a sdělil, jestli by se rád stal ministrem zahraničí.

Nově zvolený poslanec Ondřej Kolář nevidí důvod spolupracovat s hnutím ANO. Máme podepsané memorandum koalice SPOLU s Pirátskou stranou a Starosty, to platí. Je v něm napsáno, že budeme jednat pouze s nimi a ne s někým jiným,” uvedl.

Také Hrad by měl podle poslance konečně vyložit karty a obeznámit občany na čem jsou. “Jestliže je prezident vůbec schopný vykonávat svůj úřad. Pakliže tomu tak není, tak si myslím, že by rozhodně nemělo docházet k tomu, že by pan prezident pověřoval kohokoli sestavením čehokoliv,” popsal a dodal, že by měl Senát opravdu zasednout a důkladně zvážit všechna stanoviska, zda například nevyužít článek 66 Ústavy, který zbaví prezidenta pravomocí.

Když byl v minulosti v nemocnici prezident Václav Havel, tak Hrad nic netajil. “Neměli důvod cokoli tajit, a potom nebyla politická reprezentace a celá země v nejistotě. Věděli jsme na čem jsme, teď nikdo nic neví… to je nejhorší co může být,” řekl Kolář.

Na internetu se v posledních dnech objevila zpráva, že by se Ondřej Kolář mohl stát v nové vládě ministrem zahraničních věcí. “Těší mě, že si na mě autor článku vzpomenul, ale opravdu o tom nevím, že bych takovou nabídku dostal,” reagoval v Press klubu. Také si nově zvolený politik myslí, že si Česko zaslouží opět stabilitu. Dostáváme se z období, které bylo velmi chaotické… je potřeba se mít více na pozoru a vláda, která teď přijde, je svým způsobem vláda rekonstrukční. Stav ve kterém hnutí ANO společně s ČSSD zanechalo tuto zemi je opravdu žalostný… bude potřeba hodně máknout, aby zase začala vzkvétat,” doplnil Kolář.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme