Opilá matka převrhla kočárek s dítětem, které se udeřilo do hlavičky! Žena nadýchala přes čtyři promile

16. září 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Městská policie v Opavě byla informována o matce pod vlivem alkoholu, která kvůli svému stavu převrhla kočárek s dítětem. Dítě se mělo udeřit hlavičkou o betonový chodník. Žena posléze nadýchala přes čtyři promile.

Nejdříve volala žena a vzápětí muž, že viděli opilou ženu, jak tlačí v Komárově kočárek s malým dítětem. Díky opilosti upadla a kočárek převrhla. Dítě přitom vypadlo z kočárku na zem a udeřilo se do hlavy o betonový chodník.

Na místo vyjela okamžitě hlídka, která tam našla dva muže a ženu. Ta se starala o plačící jen pěti měsíční dítě, bylo oblečeno jen v tenké košilce a bylo prochladlé. Na místo byla ihned přivolána záchranná služba. Lékaři si dítě převzali a odvezli do nemocnice.

Matka dítěte se zde nenacházela, ale muži ukázali hlídce, do kterého domu zašla. Strážníkům se podařilo vypátrat matku i otce dítěte. Matka měla v době prověřování incidentu v dechu 4,1 promile alkoholu.

Strážníci informovali Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Opavy a společně s pracovníci oddělení navštívili rodinu i nemocnici.

Dítě není v ohrožení života, zůstalo však na pozorování v nemocnici. Věc bude dále řešena jako přestupek a bude oznámena správnímu orgánu.

Zprávy - další články

Doporučujeme