Opilá matka vrávorala s kočárkem po silnici. Policistům nadýchala přes tři promile

18. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Dopravní policisty, kteří prováděli ve čtvrtek u zámku v Zákupech kontrolu nákladních vozidel, upozornili motoristé na opilou ženu, která se pohybuje po místních komunikacích s malým dítětem v kočárku, vrávorá a nebezpečně přitom vstupuje do vozovky.

Krátce na to se tato žena i s kočárkem golfkami objevila na horizontu na dohled policistům a pohybovala se přesně tak, jak ji svědci popsali. Dopravní policisté ji podrobili dechové zkoušce a zjistili, že má v sobě 3,03 promile alkoholu. Žena těžce artikulovala a měla problémy s orientací v terénu. Na dotaz, kde bydlí, po dlouhém přemýšlení jmenovala svou vesnici, ale rukama ukazovala na opačný směr oproti skutečnosti. Žena přiznala, že ten pobyla i se svým teprve devítiměsíčním dítětem tři hodiny v restauraci. Neměla přitom pro něj s sebou ale žádné jídlo nebo pití a ve třicetistupňovém vedru nebylo chráněné před účinky slunce jakoukoliv čepičkou.

Dopravní policisté na místo okamžitě přivolali své kolegy z mimoňského obvodního oddělení a ti matku s dítětem doprovodili do místa jejich bydliště. Tam ji vyzvali k tomu, aby mu připravila sunar. Žena chlapce nechala v kočárku venku policistům a slíbila, že se brzy vrátí s jídlem. Když delší dobu nepřicházela, zkontrolovali ji a zjistili, že v bytě konzumuje další alkohol a sunar pro chlapce připravovat ještě ani nezačala. Zavolali proto na místo sociální pracovnici, která rozhodla o okamžitém odebrání dítěte a jeho převozu do českolipské nemocnice. V té době se o něj nebyl schopen řádně postarat ani jeho otec, který měl v sobě 1,95 promile alkoholu. Když sociální pracovnice odjížděla s dítětem do nemocnice, jeho opilá matka tvrdě spala a vůbec netušila, co se právě v její rodině odehrává.

Pro dítě bylo velkým štěstím, že se tato žena projevila jako nezodpovědná matka na veřejnosti a před očima policistů, kteří tak mohli včas zasáhnout ve prospěch chlapečka.

Zprávy - další články

Doporučujeme