Oscarový herec Sean Penn se navezl do hnutí #MeToo: Je to oplzlá kampaň, tvrdí

15. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Držitel dvou Oscarů, americký herec Sean Penn, se nelichotivě vyjádřil k hnutí #MeToo, které považuje za oplzlost. Uvedl to v rozhovoru pro televizní pořad stanice NBC "Today".

Je to hnutí, které bylo do značné míry zarámované jako nějaká nádoba oplzlostí,” uvedl v rozhovoru pro americkou televizní stanici NBC Sean Penn, jenž se k hnutí #MeToo staví velmi kriticky.

V mnoha případech neznáme fakta. Oplzlost je, jakmile nazýváte něco hnutím, které je plné individuálních žalobců, obětí, obvinění, z nichž je velká část neopodstatněná. Duchem většiny hnutí #MeToo je rozdělit muže a ženy,” pokračoval držitel dvou Oscarů.

Nechci, aby to byl trend. Jsem obezřetný ke hnutí, které je postaveno na křiklavosti a zlobě, navíc bez odlišnosti. A pokud se lidé snaží o odlišnosti diskutovat, pak je to napadeno,” myslí si Sean Penn, jenž je přesvědčený, že hnutí vidí věci pouze černě a bíle. “Ve většině důležitých věcech je dobré zpomalit,” dodal americký herec.

Na straně Seana Penna jsou však i některé herečky jako například Gina Lollobrigida, která byla obětí sexuálního násilí, ale nabádá ženy, aby to nahlásily hned, a ne až po letech, nebo Catherine Deneuve, jež se ohradila proti tendenci kriminalizovat muže v otevřeném dopise.

Zprávy - další články

Doporučujeme