Otec překročil červenou čáru! Babiš mladší chce být kvůli únosu v kontaktu s policií

15. listopadu 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Syn premiéra Andrej Babiš ml. napsal v e-mailu, který zveřejnil server Seznam Zprávy, že si přeje být telefonicky v kontaktu s českou policií vyšetřující jeho údajný únos na Krym. Současně označil za lež tvrzení svého otce, že musí být ve Švýcarsku kvůli schizofrenii pod neustálým dozorem.

“Teď čtu v novinách, že můj otec řekl, že musím být pod ‘neustálým dozorem’ vzhledem k mé pseudonemoci, které se říká schizofrenie. Tím překročil červenou čáru, protože to je lež a sahá to a dotýká se to mé osobní svobody. Nejsem vůbec pod ‘dozorem’ ve Švýcarsku, ale volný,”napsal.

Přečetl si také, že policie znovu otevřela případ jeho údajného únosu na poloostrov Krym. “Přeji si být telefonicky v kontaktu s policií ČR vyšetřující můj případ z Ukrajiny a Ruska,” citoval server dopis, který přišel z adresy Babiše juniora.

Andrej Babiš mladší nyní žije s matkou ve Švýcarsku. Policie jej chce vyslechnout coby klíčovou postavu kauzy Čapí hnízdo, v níž je obviněn on i jeho otec, premiér Andrej Babiš. Redakce Seznam Zprávy uvedla, že dopis předává státnímu zastupitelství, které dozoruje obnovené vyšetřování zmizení Babišova syna na Krym loni v září.

Zprávy - další články

Doporučujeme