Otevřený dopis seniorky vládě: Zažila jsem totalitní stát, který vládl všemu. Teď zažívám vládu, která nevládne vůbec, napsala

25. února 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Seniorka Charlotta Špačková napsala otevřený dopis Vládě. (Foto: Facebook Charlotta Špačková)

Seniorka Charlotta Špačková (87) se rozhodla, že se nechá naočkovat. Jelikož moderní technologie ovládá nadprůměrně, tak se do toho pustila sama. Bohužel od začátku registrace až po její konec ji provázela jen vysoká míra frustrace. Špatná organizace systému ji donutila k tomu, aby napsala otevřený dopis Vládě České republiky, kde jej veřejně zkritizovala. Následně dopis zveřejnila i na svém Facebooku.

Očkování se rozhodla podstoupit kvůli svým blízkým. “Brzy mi bude 88 let (dožiji-li se toho), mám 8 vnuků a 8 pravnuků – abych se z jejich blízkosti mohla radovat, chci podstoupit očkování. Když se 15. ledna spustil Váš rezervační “systém”, čekala mě jen deprivace. A to přestože internet ovládám snad i nadprůměrně, popsala na začátku svého příspěvku rozhořčená seniorka.

Bohužel se jí ze začátku nedařilo do systému vůbec dostat. Po několika hodinách pokusů mě přemohl pocit naprosté beznaděje, napsala Špačková. Následně se rozhodla za pomocí vnučky zavolat na linku 1221. Tam zjistili, že čísla lidí narozených 31. den v měsíci “systém” neakceptuje.

“Po opravě chyby se registrace podařila a já se radovala, že mám konečně vyhráno. Volné místo pro očkování ale již nebylo volné,” dodala seniorka. Další výzva pro registraci termínu ji přišla až za měsíc. Seniorka se nejprve radovala, záhy ji ale nadšení opět opustilo.

 

Otevřený dopis Úřad vlády ČR:Brzy mi bude 88 let (dožiji-li se toho), mám 8 vnuků a 8 pravnuků – abych se z jejich…

Posted by Charlotta Špačková on Sunday, February 21, 2021

 

“Znovu mě čekal “systém” a ten mě nepustil dál, aniž by mi sdělil proč. A tentokrát už mi ani nepomohla linka 1221,” napsala. Pořád se snažila neztrácet naději, že se jí podaří naočkovat, i když si připadala jako v Cimrmanově opeře (zklamání střídané radostným očekáváním), jak sama na Facebook napsala.

Senioři se podle Špačkové dočkávají jen frustrace a nejistoty. “V novinách, v rozhlase, na vašich nekonečných tiskových konferencích ujišťujete nás seniory o neustávajícím zájmu o naše přežití. Ale ve skutečnosti si připadám jako oběť nějakého nepovedeného vtipu, kdy se za zavřenými dveřmi smějete, jak se tisíce starých lidí musí nedůstojně strkat v tlačenici na vakcínu, dodala.

Nakonec se jí podařilo získat očkovací termín. Je ale z celé situace zklamaná a vyčerpaná. Zažila jsem totalitní stát, který vládl všemu. Teď zažívám vládu, která nevládne vůbec, napsala seniorka.

Na závěr dopisu se žena vlády ptá, zda to má požadovat za aroganci Ministerstva zdravotnictví, vlády nebo za pýchu, která jim brání spolupracovat. Úřad vlády ČR se k tomu doposud nevyjádřil.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme