Otřesné! Neznámý pachatel popálil kocoura, zvíře se léčí v útulku

25. září 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: MP Praha

Do útulku pražské městské policie přinesl koncem července nálezce kocoura, jehož zdravotní stav vyrazil zaměstnancům dech. Ačkoli jsou zvyklí na přijímání zbídačených zvířat, s něčím takovým se i oni setkávají málokdy. Kocour měl totiž rozsáhlé popáleniny na hlavě a krku, které očividně nezpůsobila žádná náhoda.

Koncem července přijali pracovníci útulku pražské městské policie od nálezce mourka s opravdu ošklivým zraněním. V týle a na zadní straně krku měl seškvařenou tkáň, rána byla částečně otevřená a mokvala. Veterináři určili, že jde o popáleninu, kterou s nejvyšší pravděpodobností někdo způsobil úmyslně. Zranění bylo navíc pro kocoura zřejmě velmi bolestivé.

“Léčba popálenin je obecně komplikovaná, zdlouhavá a bolestivá a ani u zvířat tomu není jinak. Náš mourek byl však vzorný a trpělivý pacient,” uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová na stránkách policie.

Kocour je statečný a jeho stav se naštěstí rychle zlepšuje. Za několik týdnů si již podle mluvčí bude moci hledat nového majitele a odejít z útulku do milujícího domova.

 

Pozor! Na konci galerie je necenzurovaný snímek kocoura v době, kdy byl do útulku přijat. Fotografie je jen pro silné povahy.

Zprávy - další články

Doporučujeme