Otřesný případ! Exekutor seniorovi zapečetil byt i se dvěma psy, jeden zemřel

11. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zoufalý pejskař z Březové. Zdroj: Reprofoto TV Nova

O případu seniora z Březové u Sokolova, jemuž exekutor zapečetil byt i se dvěma psi uvnitř, informovala poprvé TV Nova minulý čtvrtek. Zoufalý muž se situaci snažil řešit s úřady i s policií, ale marně. Po dvou dnech do bytu ilegálně vnikl, aby zvířata zachránil. Jedno však později zemřelo. Senior je nyní přesvědčený, že jeho fenka zemřela vinou exekutora.

Poté, co se muž v důchodovém věku vrátil ve čtvrtek domů z návštěvy u kamaráda, zjistil, že mu jeho dveře mezitím zapečetil exekutor. Uvnitř však přitom byli dva živí psi.

První kroky zoufalého chovatele vedly ke zkontaktování úředníků a policie. Patřičné pomoci se mu však nedostalo. Po dvou dnech proto exekutorské nálepky ilegálně odstranil, aby zvířata uvězněná v bytě zachránil. Oba psi mezitím utrpěli značný šok a stres.

Třináctiletá fenka následně v sobotu zemřela. Podle chovatele byl její skon právě následkem prožitého stresu z odloučení, nedostatku vody a potravy a tak dlouhého uzavření v bytě. Fena byla na svého páníčka navíc velice silně psychicky fixovaná.

“Probrečel jsem celou noc. Sára byla jako moje dítě, měl jsem ji třináct let, byli jsme na sebe zvyklí,”uvedl senior pro iDnes.cz. Vina je podle muže jasně na bedrech exekutorů. “Nikdo mne nepřesvědčí, že to tak není. Kdyby se to nestalo, možná tady mohl pes být,” dodal. Postup exekutorů nyní bude zkoumat Exekutorská komora.

Zprávy - další články

Doporučujeme