Ovčáček odsoudil bojkot umělců vůči Babišovi: Urážka voličů, rozčiluje se

1. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

K bojkotu firem ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (63), který začal zpěvák Tomáš Klus (32), se postupně přidaly další osobnosti. Vedle podpory se však objevily i hlasy, které jednání umělců kritizují. Nově se k věci vyjádřil i hradní mluvčí Jiří Ovčáček (39). Jde podle něj o urážku Babišových voličů. 

Na veřejné prohlášení některých osobností z oblasti kultury zareagoval mluvčí prezidenta ve čtvrtek ve 4:28 na svém twitterovém účtu. “Mohli by se setkat v Národním divadle a v přímém přenosu ČST podepsat ANTIBABIŠ. A odsoudit zaprodance a samozvance,”napsal a sdílel článek o kauze z webu Aktuálně. V poznámce narážel na antichartu z roku 1977.

„Myslím, že to je velmi přiléhavé. Má to velkou podporu mediálního mainstreamu, je to laciné a urážka všech voličů, kteří volili pana premiéra,“ vyjádřil se později pro iRozhlas.

Politický krok osobností showbusinessu pak přirovnal k situaci ve Spojených státech. „Je to podobné jako v USA, kde se určité umělecké kruhy předhánějí v tom, aby urazily, případně bojkotovaly Donalda Trumpa, je to podobná záležitost,“ uvedl.

Bojkot událostí a médií placených Andrejem Babišem, se kterým započal Tomáš Klus, už podpořil například Jiří Macháček (52) z kapely Mig 21, Matěj Ruppert (40) z Monkey Business, herečka Iva Pazderková (38), sestry Aňa (42) a Ester (34) Geislerovy nebo kuchařka Kamu (28). Proti naopak vystoupil Igor Timko (39) z kapely No Name.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme