Ovčáček se za tweety ohledně Sýrie nemusí bát postihu, tvrdí Mynář

19. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se nemusí obávat postihu za své vyjadřování na sociálních sítích v souvislosti s útokem západních zemí proti Sýrii. Jeho výroky podle kancléře Vratislava Mynáře odpovídají názoru prezidenta Miloše Zemana. Mynář to řekl ČTK.

Ovčáček sobotní útok aktivně komentoval na sociálních sítích. Například české novináře či pracovníky neziskových organizací ve svých příspěvcích obvinil, že vítají válku. Některá jeho vyjádření vyvolala kritiku. Mynář následně médiím sdělil, že komentáře Ovčáčka prověří.

Dnes ČTK řekl, že “celý Hrad” stojí jednotně za názorem Zemana a útok na Sýrii považuje za nešťastný a zbytečný. “Tyto věci se válečným způsobem řešit nemají,” řekl Mynář. Jak podle něj tyto záležitosti dále Ovčáček komentuje “na svém soukromém twitteru”, je jeho věcí. Dodal zároveň, že jeho vyjádření odpovídají “duchu” toho, co si o útoku na Sýrii myslí prezident a byla proto v pořádku. “Nebudu z toho vyvozovat žádné důsledky, protože hájí stejný názor jako pan prezident,” dodal kancléř.

Ovčáčkův twitter, i když je uveden jako twitter mluvčího prezidenta a přestože na něm Ovčáček často sděluje oficiální zprávy Pražského hradu, Mynář považuje za soukromý.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme