Pandemie nás ještě neopouští. Opatření proti covidu-19 v Moravskoslezském kraji opět zpřísní

29. června 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

 Kvůli většímu šíření nemoci covid-19 v části Moravskoslezského kraje stát od úterý zpřísní opatření na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Zakáže například návštěvy nemocnic a sociálních zařízení nebo omezí účast na hromadných akcích z 500 lidí na nejvýše 100. Omezení se týká i koupališť.

V celém Moravskoslezském kraji navíc i po uvolnění opatření od 1. července ve zbytku republiky zůstanou povinné roušky uvnitř budov, v MHD nebo na hromadných akcích. Přeshraniční pracovníci v celém kraji pak budou muset předkládat zaměstnavatelům testy na covid-19. Vyplývá to z tiskové zprávy ministerstva zdravotnictví.

V sobotu v Česku přibylo 260 nových případů covidu-19 a v neděli 305, což byl nejvýraznější denní přírůstek od 3. dubna. “Směřujeme všechny síly hygieniků do Moravskoslezského kraje, zejména na Karvinsko. Poslední skokové nárůsty pozitivních případů se opět týkají tohoto lokálního ohniska. Jsou dány zejména masivním testováním kontaktů horníků a bohužel také neukázněností občanů,” uvedl v pondělí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Zprávy - další články

Doporučujeme