Paroubek chce do Senátu s podporou ostravské ČSSD

4. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Někdejší premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek se chce dostat do Senátu s podporou ostravských sociálních demokratů. Ostravští sociální demokraté s Paroubkem zahájili předvolební kampaň. Paroubek se loni pokusil vrátit do ČSSD a letos ho ostravská organizace strany navrhla jako kandidáta pro senátní volby. Jeho nominaci odmítlo předsednictvo strany. Sociálním demokratům v Ostravě se ale podařilo nasbírat tisícovku podpisů pro kandidaturu Paroubka jako nezávislého.

Paroubek v Ostravě uvedl, že k jeho hlavním volebním tématům bude patřit problematika bydlení, exekucí, ale chce podpořit také iniciativy ke zlepšení životního prostředí.

Před volbami 5. a 6. října se utká s dalšími osmi kandidáty včetně současného senátora, horolezce Leopolda Sulovského, na nějž opět vsadilo hnutí Ostravak.

Paroubek uvedl, že Sulovský je určitě slušný člověk, ale v Senátu toho příliš neodpracoval. “Slezl Mount Everest, to je určitě úžasný výkon, ale nevšiml jsem si, že by v Senátu něco odpracoval. Myslím si, že to bylo ze dvou důvodů. Za prvé, že nemá tu erudici a nemá tu zkušenost. Za druhé nebyl součástí žádného silného politického klubu v Senátu. To se pak špatně pracuje, pokud nemáte odborné zázemí,” míní Paroubek. Blíž své protikandidáty hodnotit nechtěl. Podle něj je to úkol voličů. Uvítal by ale možnost s protikandidáty veřejně diskutovat.

Zprávy - další články

Doporučujeme