Pašeračce Tereze svitla naděje: Po třech letech ve vězení se dočkala odvolávacího řízení

15. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Pašeračka Tereza Hlůšková. (Zdroj: Reprofoto Youtube)

Známé pašeračce Tereze Hlůškové, která si odpykává trest v pákistánském vězení za pašování drog, možná svitla naděje. Snaží se již nějakou dobu o odvolací řízení a snaha se jí tentokrát vyplatila, získala termín. Zatím ale není jasné, zda jí soud její osmiletý trest zkrátí.

Tereza byla v roce 2018 zatčena na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Zatím si odseděla tři roky a pět a půl jí zbývá. Teď se rozhodla uznat svou chybu a tvrdí, že se polepšila, což byl jeden z důvodů, proč soud svolil k požadovanému odvolávacímu řízení.

Chtěla bych říct, že každý dělá chyby, což je sice klišé, ale něco na tom je. Já se ze svých chyb poučila, změnila jsme se a nemohu se dočkat domova. Jestli to bude příští rok, nebo za zbývajících pět let, nevím. Mě stále naděje neopouští, řekla pro deník Blesk.

Možná ji k odvolání pomohla změna právníka. Její bývalý právník nedosáhl rozhodnutí o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila. Nyní vkládá naděje na propuštění do Navída Básira, sdělil deníku zdroj z Pákistánu.

Slíbené stání se tak uskuteční 17. června. Nechme se překvapit, zda na něj dojde, protože v minulosti soud již tři termíny Hlůškové zrušil.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme