Pastrňák dostal od Američanů dvakrát výprask, potřetí to zažít nechce

19. května 2016·Zprávy·Redakce

Podruhé letos narazí hokejista David Pastrňák ve čtvrtfinále mistrovství světa na Spojené státy americké. V lednu na šampionátu dvacítek přitom musel strávit těžkou porážku 0:7. Teď si může spravit chuť.

“Je to úplně jiný turnaj, ale bylo by super Američany porazit. Co bylo na dvacítkách a tady, to se moc nedá srovnat. Bude to pro mě něco nového a výborná zkušenost,” řekl novinářům Pastrňák, který prožil i porážku s USA 2:5 ve finále mistrovství světa osmnáctek před dvěma lety. 

Češi jdou po vydařené základní skupině do play off z první pozice, Američané si zajistili postup až v posledním souboji se Slovenskem, ale podle Pastrňáka to už nehraje roli. “Čtvrtfinále je nový zápas, jde o všechno. Musíme se soustředit, abychom odevzdali co nejlepší výkon. Mají výborné hráče, skvělý tým. Každý hráč bude nebezpečný. Jsou výborně bruslařsky vybavení, takže zápas bude hodně o bruslení,” řekl Pastrňák.

Američané mají s průměrem 23 let nejmladší tým na turnaji, ale podle benjamínka českého výběru to nic neznamená. “Máme také mladý tým. Je to jedno, musíme se připravit jako tým. Myslím, že když budeme hrát jako ve skupině, tak to bude v pohodě,” uvedl Pastrňák.

Veřejné projekce hokeje s USA chystá jen Praha, Ústí, Most, a Zákupy

 

Zprávy - další články

Doporučujeme