Pavel Novotný: Nejsem nadšený z krizové komunikace české vlády. Lidem by se měly dávat přesné informace

20. března 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Starosta Řeporyjí a bývalý novinář Pavel Novotný byl hostem v rozhovoru pro Rádio Z. Jaký má názor na jednání vlády během krize kolem koronaviru? Jak on sám řeší tuto situaci ve své městské části?

“Nemám rád, když se lidem neříká úplná pravda, když se jim v dobách krize dávají nepřesné, protichůdné informace, to mě trápí, zajímám se o krizovou komunikaci a nemám rád, když se dělá špatně to, co je důležité. Mám pocit, že, když nastane nějaká těžká situace a lidé jsou vystrašeni, tak je potřeba dávat jim přesné informace, dávat jim je včas, je potřeba je nestrašit. Nejsem si úplně jistý, zda se to v poslední době dělalo. Nejsem úplně u vytržení z krizové komunikace vlády České republiky během koronaviru,” uvedl Novotný.

Jak se liší komunální politika od té velké? Jak se řeší koronavirus v Řeporyjích? “Mám tu výhodu, že moje městská část má pět tisíc obyvatel a víceméně si to zvládnu oběhat sám. Hodně mé práce je v terénu, to je rozdíl oproti té velké politice. Jsem trochu jak ředitel neziskovky, furt musím shánět peníze. Je to práce hezká, absolutně jsem si ale nemohl představit její časovou náročnost. Rozhodně to není jednoduché. Mám o polovinu méně peněz a času, než jsem měl dřív,” dodává Novotný.

Zprávy - další články

Doporučujeme