Pejsek Aki byl odsouzený k celoživotnímu řetězu. Dostal však šanci na nový a lepší život

21. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Lásku a pochopení nalezl pejsek Aki díky organizaci Jménem psa s. z. Pejsek žil ve velmi špatných podmínkách, uvázaný na řetězu. Teď má díky organizaci novou rodinu a těší se ze života. S příběhem přišel Deník.

Aki byl odsouzený k celoživotnímu řetězu, dostal však šanci na nový, lepší život. Vidíte již po pár týdnech tu úžasnou změnu. Aki je teď šťastný. Plný energie a elánu,” napsala na facebook před časem organizace Jménem psa z. s. Rok a půl starý Akita Inu se tak znovu raduje ze života a fotky před a po to jasně dokazují.

Pejsek byl v útulku ze začátku velmi obezřetný a není divu, když se k němu původní majitel nechoval vůbec hezky. Aki byl podle Deníku přivázaný na řetězu, bez kdovíjaké lásky a péče, často o hladu, bez pohlazení a tady bylo popřeno snad všechno. Toto plemeno je známé, že vyžaduje speciální přístup. Je inteligentní, učenlivé a také velkou roli hraje socializace, která by měla probíhat od malička.

Po pár dnech v útulku se z něj stal milující pejsek, který má rád každou srandu. Jediným problémem byla reakce na ostatní psy. Proto se chodil proběhnout do samostatného výběhu. Netrvalo dlouho a pejsek během pár měsíců, konkrétně 11. září, našel nový domov. Je v novém domově a je spokojený. Aki je pro nás velkým důkazem toho, že naše práce má smysl,” napsala na facebook organizace. My tak přejeme Akimu krásný a spokojený život, v teď už milující rodině. 🙂

Zprávy - další články

Doporučujeme