Pes v Opavě dva dny hlídal věci svého pána na břehu jezera. Po muži pátrala policie, našel se v pořádku

2. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: MP Opava

Dva dny strážil pes na břehu jezera v Opavě hromádku věcí svého majitele. Přítomnost zvířete bez pána po čase zarazila kolemjdoucí, kteří k němu zavolali městskou policii. Strážníci psa předali útulku a po krátkém pátrání nalezli jeho majitele živého a zdravého. Proč opustil své věci i mazlíčka není známo.

V pondělí 1. července se na opavskou městskou policii obrátil muž s tím, že na břehu místního jezera sedí již od předchozího večera pes a hlídá hromádku věcí. Zvíře se nacházelo nedaleko restaurace La Barca. Jeho majitel nechal na pláži telefon, nedopitou lahev a nějaké oblečení.

Nikde v dohledu nebylo po majiteli ani stopy. Strážníci opuštěného psa předali zaměstnankyním Městského útulku, které se pokusily zjistit, jestli není čipovaný. Tímto způsobem se však identitu majitele zjistit nepodařilo.

Strážníci pracovali s teorií, že mohl majitel psa v jezeře utonout. Vyjmuli proto z telefonu SIM kartu a díky telefonnímu číslu, které bylo z přístroje v minulosti vytočeno, zjistili, o koho se jedná. Muže se nakonec podařilo najít živého a zdravého. Případem se nadále zabývá Policie ČR.

Zprávy - další články

Doporučujeme