Piráti budou chtít v Praze získat post primátora

7. října 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zleva nový pražský primátor Zdeněk Hřib a předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Pražští Piráti budou chtít získat post primátora. O koalici budou vyjednávat s Prahou sobě poslance Jana Čižinského a Spojenými silami pro Prahu, které tvoří TOP 09, STAN a KDU-ČSL. ČTK to řekl lídr Pirátů Zdeněk Hřib. Česká pirátská strana získala v hlavním městě 17,07 procenta hlasů a v 65členném zastupitelstvu má celkem 13 mandátů.

“Pro naše programové priority nám jako nejlogičtější partner momentálně vychází Praha sobě a Spojené síly pro Prahu. To je preferovaná varianta koalice, se kterou chceme vést vyjednávání. V takové koalici by Piráti měli největší volební výsledek, takže logicky budou usilovat v této sestavě o post primátora,” řekl ČTK Hřib.

Piráti dnes ustanovili svůj vyjednávací tým a rovněž zastupitelský klub. Předsedou klubu je dosavadní zastupitel a předseda klubu Adam Zábranský. “To je záruka kontinuity,” řekl Hřib. Místopředsedy jsou Michaela Krausová, dosavadní zastupitel Viktor Mahrik a Vít Šimral.

S potenciálními koaličními partnery budou za Piráty vyjednávat Hřib, Zábranský a poslanec a bývalý pražský zastupitel Jakub Michálek. Náhradníky do týmu jsou poslanec Ondřej Profant, Mahrik a Jaromír Beránek.

Zprávy - další články

Doporučujeme