Plekanec bude hrát za prvoligové Kladno a v extralize za Kometu

26. listopadu 2018·Zprávy·Karolína Stránská

 Hokejový útočník Tomáš Plekanec bude po návratu z NHL působit v prvoligovém Kladně a na střídavé starty bude nastupovat v extralize za Kometu Brno. Za Rytíře by chtěl nastoupit už v sobotním domácím duelu proti Litoměřicím, pokud bude po zranění zad zdravotně fit. Šestatřicetiletý centr předčasně skončil angažmá v Montrealu 9. listopadu a posledních pět týdnů se dával dohromady po zranění zad.

Kometu jako své extraligové působiště zvolil Plekanec po rozhodování mezi Brnem, Plzní, Spartou a Mladou Boleslaví. “Je to nejlepší tým v extralize. Hrát v takovém je ocenění. Jsem rád, že mi (majitel a trenér Komety) Libor Zábranský vyhověl, abych hrál v Kladně a pomohl mu do baráže. Priorita je dostat Kladno do extraligy,” řekl Plekanec na tiskové konferenci.

Po odchodu do zámoří v roce 2002 působil Plekanec v Česku pouze v sezoně 2012/13 při výluce NHL. V dresu Kladna tehdy ještě v extralize nastupoval v útoku s Jaromírem Jágrem a Jiřím Tlustým. Ve 32 duelech si připsal 46 bodů za 21 branek a 25 asistencí.

Zprávy - další články

Doporučujeme