Plíšková je potřetí za sebou ve čtvrtfinále Australian Open

21. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Tenistka Karolína Plíšková se potřetí za sebou probojovala do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Sedmá nasazená si v osmifinále v Melbourne po svém nejlepším výkonu v turnaji poradila za hodinu se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou po setech 6:3 a 6:1.

“S každým zápasem tady hraju lépe,” řekla Plíšková v rozhovoru po utkání, v kterém měla 23 vítězných úderů, udělala jen tři chyby a výborně podávala.

Plíšková sice přišla jako první o podání a prohrávala 1:2, ale hned získala brejk zpět a Muguruzaovou od té doby jasně přehrávala. “Úvod byl nervózní z obou stran a jsem ráda, že jsem prošla dál,” usmívala se spokojeně Plíšková.

Zápas odehrála v Areně Margaret Courtové, na který se v letošním ročníku dostala poprvé. “Je to můj oblíbený kurt,” pochvalovala si.

Na Australian Open hrála Plíšková čtvrtfinále i loni a předloni, ale dále se dosud nedostala. I letos bude mít těžkou práci, aby uspěla. Její příští soupeřkou bude buď světová jednička Simona Halepová z Rumunska, nebo sedminásobná vítězka turnaje Američanka Serena Williamsová. “Trochu se na ně podívám. Bude to náročné, Simona je jedničkou a Serena je vždy skvělá,” řekla Plíšková.

Čtvrtfinále Australian Open si poprvé zahrají světové deblové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Nejvýše nasazená dvojice ve 3. kole porazila belgicko-běloruský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková 2:6, 6:2 a 6:3.

Do čtvrtfinále už postoupila i Japonka Naomi Ósakaová. Loňská vítězka US Open otočila zápas s Anastasijí Sevastovovou a Lotyšku zdolala 4:6, 6:3 a 6:4. Tři sety na postup potřebovala i Ukrajinka Elina Svitolinová, která porazila 6:2, 1:6, 6:1 Američanku Madison Keysovou.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme