Plzeň nepromine Zemanovi parkovné. Klidně to zaplatím sám, rozohnil se Ovčáček

4. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Prezident Miloš Zeman a  první dáma Ivana Zemanová (Foto: ČTK)

Při loňské návštěvě Plzeňského kraje obsadila vozidla prezidentské kolony třináct parkovacích míst v centru Plzně. Město nyní požaduje po pořadateli návštěvy, po kraji, aby parkovné uhradil.

Ačkoli se jedná o banální případ, věc se dostala až k radním města Plzeň. Pořadatel prezidentské návštěvy Plzně, Plzeňský kraj, požádal město o prominutí parkovného v celkové výši 1066 korun. Radní města to však na svém jednání zamítli.

Až prezident ČR přestane dělat naší zemi ostudu, může Plzeň uhradit vyblokovaná parkovací místa, která prezidentská kancelář využívala během jeho návštěvy. Se Zemanem se toho ale už nedočkáme!” uvedl pro Plzeňský deník náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS) po rozhodnutí radních.

Místa se nachází v zóně C, sazba za parkovací místo a pracovní den činí 82 korun, celkem je tedy nutné uhradit 1 066 korun,” vysvětlila pro server Aktuálně.cz tisková mluvčí města Eva Barborková.

Rozhodnutí města nenechalo klidným mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka, který, i když je na dovolené, komentoval nezvyklé rozhodnutí radních na svém twitteru. “Takže takhle se teď v Plzni platí parkovné! Pokud soudruzi seznají, že je host politicky OK, je to zdarma. Pokud se host soudruhům nelíbí, “cáluje”!” rozohnil se Ovčáček na sociální síti. V dalším příspěvku dodal, že částku klidně zaplatí sám.

Zmíněnou částku nakonec zaplatí kraj. “Plzeňský kraj proplacení parkovného na Kanceláři prezidenta republiky požadovat nebude,” potvrdil serveru Aktuálně.cz mluvčí René Zeithaml.

Zprávy - další články

Doporučujeme